Kantoor
KANTOOR NOTARIAAT DE PUYDT & VERLINDE

Welkom in ons notariskantoor. Diep geworteld in de provincie Vlaams-Brabant. Centraal gevestigd, in Asse.

OVER HET BELGISCHE NOTARIAAT

Het Belgische notariaat staat garant voor onafhankelijk en gepersonaliseerd advies.

Net zoals elk notariskantoor, vinden we het belangrijk dat de cliënt zijn belangen worden behartigd alsof het onze persoonlijke belangen zijn. Evenwel zijn we ambtenaar en stellen we ons onafhankelijk op. Net daarom is de notaris de aangewezen persoon om vertrouwen te creëren tussen partijen.

Koen De Puydt, Notaris

Notarissen streven ernaar om hun kantoren en medewerkers te blijven specialiseren in de materies die hun cliënteel aanbelangen. Het is belangrijk om aandacht te hebben voor alle problemen van cliënten, wie of wat het ook mogen zijn. Er bestaan geen ‘kleine’ of ‘grote’ dossiers. Wist u dat notarissen geen dossiers mogen weigeren?

Frank Verlinde, Notaris

Onze historiek

Koen De Puydt is afgestudeerd te Brussel (VUB) als licentiaat notariaat in het jaar 1989. Hij startte zijn carrière als notarieel jurist te Keerbergen bij notaris Van Campenhout (Keerbergen) om vervolgens, in het jaar 1993, de rechterhand te worden van notaris André De Ryck te Asse. Sinds 2004 is hij benoemd als notaris te Asse, eerst in associatie met André De Ryck en vervolgens als enig notaris (2007 – 2013). Als meer ervaren notaris kent Koen De Puydt de streek en waarden van de onroerende markt in de regio Asse en omliggende gemeenten door en door.

Frank Verlinde werd onmiddellijk na diens afstuderen (VUB 2005) actief als stagiair binnen de associatie van notarissen De Ryck en De Puydt. Hij leerde er de knepen van het vak en groeide uit tot een vast aanspreekpunt binnen het kantoor. Als kandidaat-notaris was hij even actief te Schepdaal, maar verkoos om vervolgens tezamen met Koen De Puydt een nieuwe associatie uit te maken te Asse. Hij is gespecialiseerd in schenkingsrecht, erfrecht en vermogensplanning. Sinds 29.10.2013 maken Koen De Puydt en Frank Verlinde samen de associatie De Puydt & Verlinde uit.

Bewaarders van minuten der notarissen: André De Ryck, Louis Stas, Jules Stas.


UW Contactpersonen

Ons team bestaat uit 10 mensen die u bijstaan met juridische kennis. Daarenboven heeft ieder zijn eigen specialiteit. Zij zijn steeds voor U bereikbaar. Vraag hun rechtstreeks telefoonnummer of e-mailadres.

Lees MEER

FAQ - Veelgestelde vragen

FAQ- Vraag en antwoord module biedt een antwoord op veel gestelde vragen. Vindt u geen antwoord of heeft u een bijkomende vraag, neem dan zeker contact met ons.

Vind uw antwoord

Onze Missie

Elke notaris is verplicht om hoog kwalitatieve opleidingen te volgen om U het beste juridische advies te kunnen geven. Wij beogen een lange termijn samenwerking met onze cliënten. Een persoonlijke aanpak en goede klantenservice zijn voor ons cruciaal.

Onze medewerkers

Ons team bestaat uit 10 mensen die U bijstaan met juridische kennis. Daarenboven heeft ieder zijn eigen specialiteit. Zij zijn steeds voor U bereikbaar. Vraag hun rechtstreeks telefoonnummer of e-mailadres.

Ons Kantoor

Een eerste afspraak op ons kantoor kan U bekomen via deze website, een telefonisch contact of een email. De eerste afspraak bij notarissen in België is steeds gratis en vrijblijvend. Ons kantoor is steeds bereid om U informatie of een eenvoudige inlichting te verschaffen.

ACTUEEL

  • Beslissen als het morgen niet meer lukt: de zorgvolmacht

    We praten er misschien niet genoeg over, maar de gevallen zijn legio: mensen geboren met een lichte verstandelijke handicap, mensen die een hersenletsel overhouden na een ongeval of nog, ouderen die lijden aan een sterk geheugenverlies… Ook zij worden geconfronteerd met belangrijke beslissingen. Meer info

  • Verwerping van een nalatenschap: de notaris is bevoegd

    Vanaf 29 mei 2014 kunt u bij de notaris een verklaring van aanvaarding van een nalatenschap onder voorrecht van boedelbeschrijving afleggen of een nalatenschap verwerpen. Meer info

  • Verlaagde schenkrechten in Vlaanderen en Brussel

    Sedert 1 juli 2015 werden de tarieven van de Vlaamse schenkbelasting voor onroerende goederen aanzienlijk verlaagd en vereenvoudigd. Wie een energiebesparende renovatie uitvoert of het onroerend goed verhuurt voor een periode van meer dan 9 jaar, krijgt een bijkomende korting. Meer info

 

U wenst graag advies op maat of een kostenraming?

Contacteer ons! De eerste afspraak bij notarissen is steeds gratis en vrijblijvend.